ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ !

29 Απριλίου 2010

Το πρόγραμμα "Καλλικράτης" στην Ηλεία !

Δήλωση του Δημάρχου Λασιώνος Ηλείας για το "πρόγραμμα Καλλικράτης".

Κώστας Παπαντωνόπουλος   
Τετάρτη, 28 Απρίλιος 2010


Ο νέος αυτοδιοικητικός χάρτης της Ηλείας
 
Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για τη δημιουργία ενός ισχυρού ορεινού δήμου, ο οποίος θα περιλαμβάνει τους δήμους και τους οικισμούς που βρίσκονται στο οροπέδιο Φολόης και στις παρυφές του όρους Ερύμανθος με την οποία αποτελούμε ενιαία ενότητα από άποψη γεωγραφικών, αναπτυξιακών, οικονομικών, πολιτιστικών και ιστορικών χαρακτηριστικών.

Βασίλης Παπαντώνης 
Δήμαρχος Λασιώνος Ηλείας
  Η πρόταση για το νέο δήμο που αφορά την Ορεινή Ηλεία περιλαμβάνει τους δήμους:  Αρχαίας Ολυμπίας, Φολόης, Λαμπείας και Λασιώνος.
Στο Ν. Ηλείας από 22 δήμοι παραμένουν 7: 

1.Δήμος Ζαχάρως με έδρα τη Ζαχάρω αποτελούμενος από τους δήμους α. Ζαχάρως και β. Φιγαλείας, οι οποίοι καταργούνται.


2.Δήμος Ανδρίτσαινας με έδρα τα Κρέστενα αποτελούμενος από τους δήμους α. Σκιλούντος β. Ανδριτσαίνης και γ. Αλιφείρας, οι οποίοι καταργούνται.


3.Δήμος Πύργου με έδρα τον Πύργο αποτελούμενος από τους δήμους α. Πύργου β. Ωλένης γ. Ιαρδάνου και γ. Βώλακος, οι οποίοι καταργούνται.


4.Δήμος Αμαλιάδος με έδρα την Αμαλιάδα αποτελούμενος από τους δήμους α. Αμαλιάδας και β. Πηνείας, οι οποίοι καταργούνται.


5.Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας με έδρα την Αρχαία Ολυμπία αποτελούμενος από τους δήμους α. Αρχαίας Ολυμπίας β. Λασιώνος  γ. Φολόης και δ. Λάμπείας, οι οποίοι καταργούνται.


6.Δήμος Κυλλήνης με έδρα τα Λεχαινά αποτελούμενος από τους δήμους α. Λεχαινών β. Ανδραβίδας γ. Κάστρου Κυλλήνης και δ. Βουπρασίας, οι οποίοι καταργούνται.


7.Δήμος Πηνειού με έδρα τη Γαστούνη αποτελούμενος από τους δήμους α. Γαστούνης  β. Βαρθολομιού και γ. Τραγανού, οι οποίοι καταργούνται.. 


Απο το Antroni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: