ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ !

18 Αυγούστου 2010

SOS...εδώ πλανήτης Γη, εδώ πλανήτης Γη...SOS

SOS...εδώ πλανήτης Γη, εδώ πλανήτης Γη...SOS

Στο αχανές διάστημα πλέουν αναρίθμητα σώματα προς άγνωστη κατεύθυνση. Κανένας δεν γνωρίζει τον προορισμό τους, κανένας δεν έμαθε ποτέ τον καταγωγικό τους τόπο, την γενέθλια ημέρα τους, τα ατέλειωτα ταξίδια τους μέσα στο απέραντο και παγωμένο σκοτάδι.
Που πάνε όλα αυτά μαζί και χώρια; Γαλαξίες χρωματιστοί και νεφελώματα, αστέρια περιστρεφόμενα, αστέρια πολλών μεγεθών και ηλικιών, πλανήτες μικροί, πλανήτες μεγάλοι φουσκωμένοι από αέρια, αμέτρητοι δορυφόροι, κομήτες με ουρά μικρή και μεγάλη, μετεωρίτες και μετέωρα, αστεροειδείς κάθε μεγέθους και σκόνη, άπειρη σκόνη παντού.
Που πάνε όλα αυτά μαζί και χώρια;
Μέσα σ' αυτό το ατελεύτητο σύμπαν, πεπερασμένο, ίσως, αλλά και άπειρο ταξιδεύει κι ένας γαλανόλευκος κόκκος σκόνης μαζί με τ' άλλα σώματα και σωματίδια προς άγνωστο προορισμό. Αυτό δεν είναι εντυπωσιακό, αφού το ίδιο ταξίδι κάνουν όλα τα σώματα, μικρά και μεγάλα, φωτεινά και σκοτεινά, ορατά και αόρατα. 
Το εκπληκτικό είναι, ότι πάνω σ' αυτόν τον γαλανόλευκο κόκκο σκόνης, που βλέπουμε στην φωτογραφία να δύει στον ορίζοντα της Σελήνης, φωτογραφημένο από το Ιαπωνικό διαστημόπλοιo Selene, υπάρχουν πλάσματα ζωντανά, πλάσματα του αέρα, της θάλασσας και της ξηράς, όπως τα ονομάζουν κάποια άλλα εντυπωσιακότερα πλάσματα με το όνομα άνθρωποι σε κάποια γλώσσα από πολλές που μιλιούνται πάνω σ' αυτόν τον κόκκο σκόνης. 
Δηλαδή, μια τρέλα, ένα καταπληκτικό φαινόμενο. Ένας χρωματιστός κόσμος, μια πλάση που ακόμα πουθενά δεν έχει βρεθεί όμοια μ΄αυτήν. Νερά, θάλασσες, ποτάμια, δέντρα, ερημικές περιοχές, τεράστιοι όγκοι παγωμένου νερού και πλάσματα να κολυμπάνε, να πετάνε στον αέρα, να τρέχουν στο στέρεο έδαφος του κόκκου της σκόνης, ένας πανζουρλισμός από ήχους και ρυθμικών αναπνοών και πολύχρωμων σκηνικών.
Ταξιδιώτες σε πλεούμενο του αέρα. Εκεί επάνω συμβαίνουν πράματα και θάματα. Μεγάλες δόξες και μεγάλες τραγωδίες. 
Αυτό το μικροσκοπικό πλασματάκι, ο άνθρωπος, συνειδητά ή ασυνείδητα καταστρέφει το σκάφος που ταξιδεύει, πληγώνει τους συνεπιβάτες του, αφαιρεί ακόμα και τη ζωή, προσπαθεί να ρυθμίσει τη ζωή χιλιάδες χρόνια τώρα, κάθε μέρα ρυθμίζει, ρυθμίζει και όλο αρύθμιστη την αφήνει. Μια ατέλειωτη σύγκρουση σε όλον τον γαλανόλευκο κόκκο σκόνης, αλλά και ένδοξη ζωή από ταξιδιώτες με άλλα ταξιδιωτικά έγγραφα.
Είναι ολοφάνερο σε όλους τους κατοίκους της μικροσκοπικής γαλανόλευκης σκόνης.
Δεν πάει άλλο πια έτσι η ζωή. 
Αυτό το μικροσκοπικό στρογγυλό πλεούμενο κινδυνεύει από τους ίδους του τους επιβάτες . 

Αλέξανδρος Διαμαντής

 Πηγή:
http://astro.pblogs.gr/2010/08/sos-edw-planhths-gh-edw-planhths-gh-sos.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: