ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ !

15 Οκτωβρίου 2010

Πως να έχεις αυτοπεποίθηση με τις γυναίκες !

 Πως να έχεις αυτοπεποίθηση με τις γυναίκες !


Σου έχει συμβεί ποτέ να δεις μια γυναίκα που σου αρέσει, να θέλεις να της μιλήσεις αλλά να νιώθεις πως δεν έχεις αρκετή αυτοπεποίθηση να το κάνεις;
Σου έχει τύχει να εύχεσαι να έκανε πρώτη εκείνη το βήμα αντί για σένα;
Λοιπόν, πάρτο απόφαση, εσύ είσαι ο άντρας, εσύ είσαι εκείνος που θα κάνει το πρώτο βήμα!
Για να το κάνεις αυτό όμως, χρειάζεται να έχεις αρκετή αυτοπεποίθηση, καθώς είναι κάτι που οι γυναίκες θαυμάζουν στον άντρα !
Στην περίπτωση που, το να μιλήσεις σε κάποια σε κάνει να κομπλάρεις συχνά, θα σου εξηγήσω μερικούς από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό, και θα σου πω πως να το αντιμετωπίσεις.
Καταρχήν, είναι σημαντικό να ξέρεις, πως η αυτοπεποίθηση είναι μια παρεξηγημένη έννοια.
Γιατί ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι άντρες δυσκολέυονται να πλησιάσουν μια γυναίκα, δεν είναι επείδή έχουν έλλειψη αυτο- πεποίθησης.
Είναι γιατί,- και πρόσεξε το πολύ καλά αυτό- είναι γιατί θέλουν, με κάποιο τρόπο, να είναι 100% σίγουροι πως αυτό που θα κάνουν θα φέρει το αποτέλεσμα που επιθυμούν.... πριν καν δοκιμάσουν να το πράξουν !!!
Αυτό από μόνο του είναι αντιφατικό, και σαν αποτελεσμα δημιουργεί μια εσωτερική διαμάχη μέσα τους.
Είναι σαν να θες να πας μπροστά και πίσω ταυτόχρονα, γίνεται;
Όχι ασφαλώς, κι έτσι το αποτελεσμα είναι να μένεις εκεί που είσαι.
Είναι στη φύση του ανθρώπου να θέλει να ξέρει εκ των προτέρων την έκβαση των πραγμάτων, όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει.
Μαθαίνουμε μόνο μέσα από την εμπειρία, από την δοκιμή και τα λάθη μας.
Οπότε, μιλώντας για δοκιμή, ένας πολύ καλός τρόπος για να βλέπεις τα πράγματα, είναι ως πειραματισμό.
Να λες δηλαδή "Αν την πλησιάσω και της μιλήσω, τι θα συμβεί άραγε; Για να δούμε..."
Ένα άλλο μεγάλο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι, και έχει άμεση σχέση με όσα είπα προηγουμένως, είναι ότι προδικάζουν αρνητικά το αποτέλεσμα. Δεν πλησιάζουν δηλαδή μια γυναίκα επειδή φοβούνται μήπως τους ρίξει χυλόπιτα.
Όμως, οι χυλόπιτες , τα λαζάνια και τα κανελόνια είναι ζυμαρικά, και καμιά γυναίκα δεν ρίχνει ζυμαρικά!
Εντάξει, λέγοντας χυλόπιτα ασφαλώς εννοούμε την απόρριψη, όμως είναι σημαντικό να καταλάβεις πως η απόρριψη δεν υπάρχει στην πραγματικότητα. Μπορείς να την δεις; Μπορείς να την αγγίξεις; Όχι ,  είναι απλώς μια ιδέα.
Η ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου είναι η εξής:
Για ποιό λόγο, όταν μια γυναίκα δεν συμπεριφέρεται όπως θα ήθελες, το εκλαμβάνεις ως απόρριψη;
Αυτό δείχνει πως το παίρνεις προσωπικά.
Δεν θα μπορούσες για παράδειγμα, να το εκλάβεις ως ότι αυτή χάνει μια πολύ καλή ευκαιρία;
Αν έβλεπες κάποια στην έρημο να διψάει, θα πήγαινες χωρίς δισταγμό να της δώσεις νερό; Υποθέτω ναι. Κι αν αυτή σου έλεγε πως δεν θέλει το πολύτιμο νερό σου, εσύ τι θα έκανες; Θα το έπαιρνες προσωπικά και θα στενοχωριόσουν που σε απέρριψε;
Ή θα σκεφτόσουν πως κάτι δεν πάει καλά με αυτήν;
Ίσως πεις, η περίπτωση είναι διαφορετική γιατί είναι σαφές πως πήγαινες να της κάνεις κάτι καλό. Οπότε, όταν την πλησιάζεις για να σε γνωρίσει, δεν θεωρείς πως θα της κάνεις κάτι καλό;
Αυτό είναι που πρέπει να αναρωτηθείς.
Βλέπεις σε μεγάλο βαθμό, η αυτοπεποίθηση είναι ζήτημα των πεποιθήσεών και της αυτοεκτίμησης που έχεις.
Πιστεύεις πως αυτό που κάνεις είναι κάτι καλό; Πιστεύεις πως η παρουσία σου είναι κάποιου είδους δώρο για τους άλλους; Δεν λέμε να είσαι φαντασμένος, όμως πιστεύεις πως έχεις αξία;
Είναι καλό να έχεις αυτογνωσία, το λάθος όμως είναι να βλέπεις μόνο τα αρνητικά και να μην ασχολείσαι και με τα θετικά του εαυτού σου, που σίγουρα έχεις. Αν δυσκολεύεσαι να τα βρεις, τότε μάλλον δεν αφιέρωσες ακόμα πολύ χρόνο στο να τα εντοπίσεις, ή και να τα αναπτύξεις.
Σε τελική ανάλυση, να ξέρεις πως αν εσύ πρώτος δεν πιστεύεις πως είσαι κάτι αξιόλογο, τότε μην περιμένεις να το πιστέψει κανένας άλλος, πόσο μάλλον οι γυναίκες.
Όλα ξεκινάνε από το πως βλέπεις τον εαυτό σου.
Ένα άλλο σημαντικό θέμα όταν πλησιάζεις μια γυναίκα είναι να μην βάζεις πολλές προσδοκίες από πολύ νωρίς.
Οι περισσότεροι άντρες βλέπουν κάποια κι αμέσως κάνουν σκέψεις όπως "Ελπίζω να μου δώσει το τηλέφωνό της."
Αντί ν`αναρωτιέσαι πως θα πάρεις το τηλέφωνό της, καλύτερα είναι να μάθεις πρώτα λίγο με ποιά έχεις να κάνεις. Πήγαινε μίλα της, και εστίασε την προσοχή σου στο να μάθεις τι της αρέσει, αν έχετε κοινά σημεία, αν είναι έξυπνη τέτοια πράγματα. Γιατί αν από τα πρώτα δευτερόλεπτα στριφογυρίζει στο μυαλό σου "Πως θα πάρω το τηλέφωνό της", τότε θα κομπλάρεις και δεν θα μπορέσεις να μιλήσεις για τίποτα.
Ξανά, δες το θέμα σαν πείραμα:
Τι θα συμβεί αν της μιλήσεις; Τι αντίδραση θα έχει;
Πως μοιάζει η φωνή της;
Δεν ξέρεις. Πλησίασε λοιπόν και δοκίμασε για να το μάθεις.
Σίγουρα υπάρχουν πολλά που μπορούν να ειπωθούν για το θέμα της αυτοπεποίθησης, είναι όμως βασικό να μάθεις να ελέγχεις το αίσθημα της σεξουαλικής έλξης που σου προκαλεί η γυναίκεία παρουσία.
Αν το αφήσεις να κυριαρχήσει, τότε η ευφυία σου πέφτει στο μισό, σαν αποτέλεσμα κομπλάρεις, δεν ξέρεις τι να πεις, και ή δεν τολμάς να την πλησιάσεις καθόλου ή φέρεσαι σαν ηλίθιος.
Αυτό είναι φυσιολογικό και πολλοί άντρες το παρερμηνεύουν σαν έλλειψη αυτοπεποίθησης.
Βλέπεις, το γυναικείο σώμα είναι φτιαγμένο από τη φύση έτσι ώστε να σου προκαλεί αυτό το αίσθημα, για λόγους αναπαραγωγής και διαιώνισης του είδους. Όμως, σε πρώτη φάση δεν σε εξυπηρετεί και μόλις το νιώθεις πρέπει να μάθεις να το βάζεις στην άκρη και να το αφήνεις για αργότερα, όταν τα πράγματα θα έχουν προχωρήσει μεταξύ σας.
Ο τρόπος για να το κάνεις αυτό είναι να εστιάσεις την προσοχή σου αλλού. Γι` αυτό και θα σου πρότεινα να εξασκηθείς στο να είσαι παρατηρητικός.
Αν το μόνο που είσαι ικανός να δεις πάνω σε κάποια είναι ότι έχει ωραίο σώμα, τότε αφήνεις το αίσθημα της λαγνείας να εξαπλωθεί. Ενώ αν στρέψεις σε την προσοχή σου σε άλλα πράγματα, π.χ. να μάθεις τι χαρακτήρα έχει, ή τι την έκανε να διαλέξει τα
γυαλιά που φοράει, τότε το καταλαγιάζεις και το μυαλό σου είναι πιο καθαρό.

ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΝΤΗΣ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

για να βρεις κοπελα ομως πρεπει και να δουλευεις γιατι την κοπελα πρεπει να την βγαζεις βολτα να την κερνας κτλ αμα δεν εχεις δουλεια καταλαβαινεις πως ειναι δυκολα τα πραματα και η κοπελα δεν κατσει μαζι σου οσο καλη και να ειναι

aidiothir είπε...

Ωραιο κειμενο και πολλα απο αυτα πολυ γραφει ειναι απολυτως σωστα. Ομως θα θεσω ενα ερωτημα: Για πιο λογο παντα ο αντρας να πρεπει να κανει την πρωτη κινηση για γνωριμια, ενω η γυναικα να ειναι μονιμως παθητικη; Αδικο δεν ειναι;

Ι.Dinos είπε...

Κύριε Τάσο καλησπέρα !
Ευχαριστώ για την επίσκεψη και για το σχόλιό σας.
Όσο για το ερώτημά σας θα σας έλεγα ότι έτσι είναι τα αρχέτυπα..
Από τότε που η γυναίκα ζούσε σε αρχέγονες ομάδες ως και σήμερα (πριν από λίγα χρόνια) που ζει σε πολιτισμένες κοινωνίες, ήταν το θήραμα και ο άνδρας ο θηρευτής..
Τώρα που η γυναίκα πέρασε στον αντίποδα και κάνει αυτή τον "κυνηγό" (άρα δεν είναι παθητική όπως λες) διαταράχτηκαν οι ισορροπίες και πολλοί (άνδρες και γυναίκες) μείνανε μόνοι και φοβισμένοι..
Κατά δεύτερο λόγο αναζητήστε την αιτία ή την αναγκαιότητα του status που "θέλει" την γυναίκα επιλεγομένη και όχι επιλέγουσα..
Και γίνομαι ακόμη πιο σαφής: Ένας γιατρός τριάντα ετών μπορεί να νυμφευτεί μια μοδίστρα ή μια κομμώτρια των δέκα οχτώ ετών..
Μια γιατρός των τριάντα μπορεί να παντρευτεί έναν εικοσάχρονο οικοδόμο;

Ευχαριστώ και πάλι και περιμένω να σας ξαναδώ.
Με τιμή Ι.Β.Ν.